• slider
  • home_slider2
  • home_slider3
  • home_slider2

LEGLO "V"


Leglo je poleženo 2.5.2022 ::: 4 samci (3 črni in 1 črn z ožigi) ter 4 samice (3 črne in 1 črna z ožigi)

Več informacij: tea.pavisic@gmail.com ali +386 41 259 578

ENORMOUS OCEAN BREEZE - "RIVA"


STARŠA: Enormous Brilliant Vegas × Steinroller Odd-Leif
PLEČNA VIŠINA: 63 cm
DM TEST: N/N
LOKUSI: D/D, E/e
PREGLED OČI: Prosta vseh dednih očesnih bolezni
PREGLED SRCA: Prosta vseh dednih srčnih bolezni
PREGLED ŠČITNICE: Brez posebnosti
OCENA KOLKOV: HD A/A, brez znakov displazije
IZPITI/ŠOLANJE: PMP, B-BH, ZTP (SLO)
RAZSTAVNI USPEHI: Mednarodna prvakinja, Veleprvakinja Slovenije, Veleprvakinja Hrvaške, Slovenska razstavna prvakinja, Hrvaška razstavna prvakinja, Avstrijska mladinska prvakinja, Slovenska mladinska prvakinja, Mladinska prvakinja Hrvaške v lepoti, Klubska mladinska prvakinja '17 + JBOB, Alpenjugendsiegerin '17
Več o Rivi lahko preberete tukaj

BIKO VOM FÄHRHOF - "BIKO"


STARŠA: Thilwhil´s Fargo × Ilse vom Julienhof
PLEČNA VIŠINA: 65 cm
DM TEST: N/N
LOKUSI: D/D
PREGLED OČI: Prost vseh dednih očesnih bolezni
PREGLED ŠČITNICE: Brez posebnosti
OCENA KOLKOV: HD A/A
IZPITI/ŠOLANJE: BH/VT, BGH1, ZTP (RZV, D)
RAZSTAVNI USPEHI: German (RZV) Champion, V2/14 RZV Club Show 2021, V1/4 RZV Club Show 2019, V1 CACIB Chemnitz 2021, V1 CACIB Leipzig 2019
BIKOVA SP. STRAN: www.biko-vom-fahrhof.de

BIKO

22.3.2022 smo z Rivo opravili ultrazvočni pregled, ki nam je razkril veselo novico. Riva pričakuje mladičke 2.5.2022.

Tokrat smo za Rivo izbrali črnega samca, za koga morda presenečenje, za koga morda ne - saj je znano, da so nam črni hovawarti zelo pri srcu. Iskanje samca, kateri bo s svojimi odlikami doprinesel k kvaliteti mladičkov se začne že mnogo pred pričakovano gonitvijo psičke. Biko mi je "padel v oči" isti trenutek, ko se je pojavil med novimi vzrejnimi samci nemškega RZV kluba. V času od odobrene prošnje za paritev in dejanske paritvije z Rivo je že imel priložnost poskrbeti za pomladek v svojem klubu. Veseli nas, da so tudi drugi vzreditelji prepoznali njegove odlike in zelo zanimiv rodovnik. Na tej točki se iskreno zahvaljujejmo Bikovi lastnici Catrin, ki se je strinjala s paritvijo in je opravila vse željene dodatne zdravstvene teste. Prepričani smo, da se Riva in Biko s svojimi telesnimi odlikami & izjemnima karakterjema odlično dopolnjujeta.

Paritev je potekala 28.2. in 1.3., bila je ljubezen na prvi pogled. Veseli smo, da se je dolga pot v Dresden obrestovala in komaj čakamo, da spoznamo malčke.

6.5.2022 IMAMO MLADIČKE!

Letošnji prvomajski prazniki so bili v celoti posvečeni prihodu Rivinih "V" mladičkom. Iz ponedeljka na torek se je skotilo 8 čudovitih mladičkov, in sicer 4 samci (3 črni in 1 črn z ožigi) ter 4 samice (3 črne in 1 črna z ožigi). Zelo enotno leglo, lepih porodnih tež, popolnoma neproblematična kotitev - lepše ne gre. Samci so oranžen, moder, turkizen in zelen trakec; samičke rdeč, rumen, vijola in roza.

12.5.2022 TEDEN 1

Prvi teden je za nami. Mladički lepo napredujejo, njihova teža vsakodnevno konsistentno narašča in prvič smo jih postrigli krempeljčke. Trenutno se njihov dan vrti le okoli spanja in obrokov, še kakšen teden pa bo dogajanje v kotilnici bolj živahno.

NAJAVA

RODOVNIK

Copyrights © Psarna ex Horto Albo. Vse pravice pridržane.