• slider
  • home_slider2
  • home_slider3
  • home_slider2

7.11.2022 Načrtovano leglo

Naše naslednje leglo je planirano jeseni oziroma pozimi 2022, rezervacije že sprejemamo. Glede na paritveno kombinacijo lahko pričakujemo blond ter črnorjave mladičke.

20.7.2022 V NOVIH DOMOVIH

Naši "V" mladički so korajžno odpotovali v nove domove. Zaradi uvoznih pravil držav seveda ne odhajajo vsi istočasno. Tudi tokrat so naši mladički bili težko pričakovani v njihovih novih domovih. Vse novičke tedna 4-9 bomo naknadno objavili, enostavno nam je zmajkalo časa za vse.

Veseli smo, da imamo ponovno leglo brez ene izključitvene napake. Vseh 8 mladičkov se razvija zelo perspektivno. V Sloveniji sta tokrat ostali dve psički, Vulpix (Ivy) in Vernice (Red). Po svetu pa so/bodo odpotovali Viggo, Vis, Violet (Tasha) in Vegas - v ZDA, Vulcain (Thor) v Črno Goro ter Vittoria (Riva) v Nemčijo.

Vis se je pridružil našemu Epicu, Vegas pa živi skupaj z Envy.

Hvala vsem za zanimanje za naše mladičke. Naše naslednje leglo je planirano jeseni oziroma pozimi 2022, rezervacije že sprejemamo. Glede na paritveno kombinacijo lahko pričakujemo blond ter črnorjave mladičke.

28.5.2022 TEDEN 3

Malčki napredujejo odlično. Uživamo vsak trenutek z njimi. V tretjem tednu smo jim povečali kotilnico v delni notranji playground - kasneje bo le ta večji. Pogumno so raziskali vsak kotiček, vsako novo igračo in bili več kot očitno navdušeni. Spoznali so tudi našo Nayo, za njo je vsakodnevno druženje z mladički nekaj neprecenljivega. Prepričano smo, da bo tudi tokrat neizmerno uživala v vlogi varuške :))

. .

20.5.2022 TEDEN 2

Drugi teden je minil kot za šalo. Dogajanje ni nič kaj bolj pestro, še vedno večino časa spijo in jedo, odprli so oči in počasi napreduje tudi njihovo kobacanje / "hoja".

. .

12.5.2022 TEDEN 1

Prvi teden je za nami. Mladički lepo napredujejo, njihova teža vsakodnevno konsistentno narašča in prvič smo jih postrigli krempeljčke. Trenutno se njihov dan vrti le okoli spanja in obrokov, še kakšen teden pa bo dogajanje v kotilnici bolj živahno.

6.5.2022 IMAMO MLADIČKE!

Letošnji prvomajski prazniki so bili v celoti posvečeni prihodu Rivinih "V" mladičkom. Iz ponedeljka na torek se je skotilo 8 čudovitih mladičkov, in sicer 4 samci (3 črni in 1 črn z ožigi) ter 4 samice (3 črne in 1 črna z ožigi). Zelo enotno leglo, lepih porodnih tež, popolnoma neproblematična kotitev - lepše ne gre. Samci so oranžen, moder, turkizen in zelen trakec; samičke rdeč, rumen, vijola in roza.

21.4.2022 ŠE 10 DNI...

... in spoznali bomo naše "V" mladičke. Riva se počuti dobro, še vedno gre zelo rada na sprehod, le da imamo sedaj počasnejši tempo. Kljub temu, da sedaj dobiva 4 obroke dnevno, ne bo zamudila nobenega odpiranja hladilnika ali šumenje kakršnekoli vrečke. Vse "puppy nakupe" smo že opravili, ta teden moramo do konca pripraviti le še sobo.

28.3.2022 PRIČAKUJEMO MLADIČKE

22.3.2022 smo z Rivo opravili ultrazvočni pregled, ki nam je razkril veselo novico. Riva pričakuje mladičke 2.5.2022.

Več informacij o starših legla & fotografije

Tokrat smo za Rivo izbrali črnega samca, za koga morda presenečenje, za koga morda ne - saj je znano, da so nam črni hovawarti zelo pri srcu. Iskanje samca, ki bo s svojimi odlikami doprinesel h kvaliteti mladičkov se začne že mnogo pred pričakovano gonitvijo psičke. Biko mi je "padel v oči" isti trenutek, ko se je pojavil med novimi vzrejnimi samci nemškega RZV kluba. V času od odobrene prošnje za paritev in dejanske paritvije z Rivo je že imel priložnost poskrbeti za pomladek v svojem klubu. Veseli nas, da so tudi drugi vzreditelji prepoznali njegove odlike in zelo zanimiv rodovnik. Na tej točki se iskreno zahvaljujemo Bikovi lastnici Catrin, ki se je strinjala s paritvijo in je opravila vse željene dodatne zdravstvene teste. Prepričani smo, da se Riva in Biko s svojimi telesnimi odlikami & izjemnima karakterjema odlično dopolnjujeta.

Paritev je potekala 28.2. in 1.3., bila je ljubezen na prvi pogled. Veseli smo, da se je dolga pot v Dresden obrestovala in komaj čakamo, da spoznamo malčke.

3.3.2022 PO DOLGEM ČASU...

... je zagotovo več kot ustrezen naslov te objave :). Vzeli smo si namreč nekaj časa "na off", po dveh leglih je bil oddih res dobrodošel. Veliko se je zgodilo od naše zadnje objave. Kar je najpomembnejše je, da so vsi "E" in "S" mladički srečno prispeli v nove domove, se popolnoma "udomačili" in spretno skrbijo za pestre dneve svojih družin. Ponovno se kaže, da rek "hovawart ni za začetnika oziroma prvega psa" ne drži, če je le vzrediteljev matchmaking družin in mladičkov opravljen skrbno in premišljeno.

------ POVZETEK NOVIC

Rio, Katrina in Jon tudi letos nadaljujejo družinsko tradicijo 3 mesece dolgih počitnic v Franciji, Andorri in Avstriji. Naš športnik Rio se jima tako skoraj vsak dan pridruži na turni smuki, teku na smučeh, hikingu ali pa zgolj na sprehodu po smučišču. Hvala Katrini za čudovite fotografije.

::::::::::::::::::::

Medtem, ko nekateri uživajo na snegu, pa imajo drugi rajši toplejše kraje. Mrzlo vreme na Danskem je pripomoglo k odločitvi družine naše Storm (klicno Tesla), da se za skoraj štiri mesece odpravijo v Španijo ter na Portugalsko. Storm več kot očitno podpira to odločitev in neizmerno uživa na plaži.

::::::::::::::::::::

Naše "E" leglo je 24.2. praznovalo svoj prvi rojstni dan! Iskrene čestitke vsem in hvala družinam, da tako skrbno in ljubeče skrbijo za pse iz naše vzreje.

::::::::::::::::::::

Sierra je bila 27.2.2022 na prvi razstavi. V starosti 8 mesecev je prejela zelo spodbuden opis in naziv - Najlepši mladič. Čestitke lastnici Randi in Sierri!

::::::::::::::::::::

Envy pošilja pozdravčke iz New Yorka. Slike si sledijo od najnovejše do najstarejše oz. do najmanjše Envy.

::::::::::::::::::::

Epic je opravil dva izpita pod okriljem Ameriške kinološke zveze, Canine Good Citizen (CGC) in Canine Good Citizen Advanced (CGCA). Izpit vsebuje elemente poslušnosti in obnašanja v urbanem okolju ter drugimi psi. Iskrene čestitke Catherine in Samanthi!

::::::::::::::::::::

Riva je postala babica! In to kar dvakrat.

Raya je v psarni Časova (Velenje) skotila 9 mladičkov, vsi črnorjavi, 1 samica in 8 samcev. Raya se je izkazala kot odlična mamica, skrbna, potrpežljiva, predvsem pa neverjetno prijazna do vseh obiskovalcev in novih družin - glede svojega temperamenta si je prislužila mnogo pohval. Seveda smo malčke obiskali tudi mi in bili nad videnim več kot navdušeni. Vsi mladički so že v novih domovih. Le 2 mladička sta ostala v Sloveniji, preostali živijo v Avstriji, v ZDA in v UK. Očka mladičkov je Elutz Grofje Celjski.

Naši drugi vnučki pa so se skotili na Češkem, psarna Nirami's Soul. Reiwa je postala mamica 10 mladičkom, 5 samic (4 črne in 1 črnorjava) ter 5 samcev (3 črni in 2 črnorjava). Kljub številčnemu leglu se je tudi Reiwa odlično odrezala v vlogi mamice. Mladički živjo na Češkem, v Nemčiji, na Slovaškem in na Poljskem. Doma je ostal črnorjav samček, Aryam. Očka mladičkov je Amaro Carpathia heart.

::::::::::::::::::::

Obiskal nas je Sonic in odločili smo se za krajši fotošuting na Otočcu.

::::::::::::::::::::

Elektra se je v Italiji udeležila treh razstav. Pred kratkim je potekal razstavni vikend kjer je v razredu mladih osvojila Odlično 1, JCAC, BOB, CQ ter Odlično 1, JCAC, BOS. Na Specialni razstavi hovawart kluba Italije pa je v razredu mladičev osvojila 1. mesto z zelo perspektivno oceno (sodnica. S.D.Entenmann). Iskrene čestitke Annalisi!

::::::::::::::::::::

Emil se pridno udeležuje seminarjev in z družino raziskuje okoliške hribe.

::::::::::::::::::::

Ebony, Extreme, Spyro (Gin) in Sunny (Nala) sta uspešno opravila tečaj male šole! Iskrene čestitke Aleksu, Lojzu, Janji in Liviji!

::::::::::::::::::::

Udeležili smo se seminarja, organiziranega s strani Hovawart kluba Slovenije. Med udeleženci so bili tudi Sonic, Spyro (Gin), Enigma, Ebony in Extreme. To so namreč vsi mladički (od skupno 18) ki so iz "E" in "S" legla ostali v Sloveniji. Vsi, razen Ebony, so prvi psi družin. Razvijajo se odlično, pokazali so super navezavnost na lastnike, voljo do dela, igro in pogum v nepoznanih situacijah. Hvala vsem, da ste se udeležili seminarja. Bilo vas je zelo lepo videti. *Imena psov se pokažejo pod povečano fotografijo*.

::::::::::::::::::::

Rocco in Marta sta se udeležila dveh razstav v Lendavi. Cilj udeležbe je bil zaključiti prvaštvo in to jima je tudi uspelo. V razredu odprti je prvi dan osvojil Odlično 1, CAC, BOB, drugi dan enako, torej Odlično 1, CAC, CACIB, BOB. Rocco je tako postal novi Razstavni prvak Slovenije! Iskrene čestitki Marti!


NOVICE 2021

NOVICE 2020

NOVICE 2019

NOVICE 2018

NOVICE 2017

NOVICE 2016

NOVICE 2015 - 2009Copyrights © Psarna ex Horto Albo. Vse pravice pridržane.