• slider
  • home_slider2
  • home_slider3
  • home_slider2

NOVICE


16.12.2017 B-BH IZPIT

Septembra sva z Rivo prvič začeli delati skupaj. Pred tem je z njo v šoli delala le Tea a ker ji tokrat čas zaradi magistrskega študija ni dopuščal treningov, sem vlogo vodnika prevzela jaz. Kar veliko truda je bilo potrebnega, da sva vzpostavili (za moje pojme) pravi kontakt. Morda je bil moj kriterij malo previsok, saj sem z Alesso in Avero že delala BBH in v nobeno od njiju nisem vložila toliko ur dela in truda, kot v Rivo. Razposajena, "rahlo" razvajena, trmasta, svojeglava, močno navihana, ne vem, kaj bi še dodala, da jo opišem, polna energije, malo sama svoja in firbčna… V pasji šoli K-9 Novo mesto, pod budnim očesom naše dolgoletne inštruktorice Jane Graberski nama je na koncu uspelo. Treningi dvakrat na teden, celo jesen v dežju, blatu do kolena in na koncu še v snegu so bili res naporni. Menjava lokacij, prilagajanje, vse to je pripomoglo, da so psi vajeni delati na kakršnem koli terenu in v vsakem vremenu. Zaradi majhnega števila naših K-9 članov, ki smo želeli opraviti izpit A ali BBH, smo izpite opravljali v drugem kinološkem društvu. 16.12. in dan pred tem je bilo napovedano slabo vreme, veter, sneg, brozga in mrzlo. Izpite je organizator KD Grosuplje s poligona prestavil na asfaltirano igrišče v Spodnjo Slivnico. Torej zopet popolnoma nova lokacija, novi psi, novi ljudje…. A mi se ne damo, vajeni vsega, smo korajžno vsi po vrsti opravili izpit tako na "poligonu" kot v urbanem okolju. Šlo nama je dobro, nekaj manjših napak z moje strani, nekaj z Rivine nama je prineslo skupni seštevek točk 91. Zadovoljni z izkupičkom in veseli, da je izpit "pod streho" sva, za letos, končali s pasjimi zadevami.

8.12.2017 PREGLED SRCA

V petek, 8.12. smo na kliniki Jang v Novem mestu pri veterinarju internistu in kardiologu Firm Igorju opravili ultrazvočno preiskavo in EKG Rivinega srca. Po besedah specialista je vse videti super. Veseli smo, da je za nami še en uspešno opravljen zdravstveni pregled in da je Riva prosta vseh dednih srčnih bolezni.

27.11.2017 CACIB ZAGREB - ZAGREB WINNER

Z dopolnjenimi 15. meseci je Riva ne le dosegla starostno mejo za uradno slikanje kolkov, temveč tudi starost, s katero lahko na razstavah "nastopa" v razredu vmesnih (15. do 24. meseca). Kot zadnjo razstavo letos smo izbrali bližnjo razstavo CACIB Zagreb, ki je od nas oddaljen le slabo uro. Na zasneženo jutro smo se tako odpravili proti zagrebškemu sejmišču. Hovawarti so bili na vrsti predvidoma med 12.00-12.30. Tja smo prispeli uro prej, v miru dvignili papirje, poiskali ring in se razkomotili. Glede na lanske izkušnje razstavljalcev na tej razstavi, je bila letošnja organizirana na precej višjem nivoju. Razstavišče lepo označeno, primerno ogrevano, čisto, gneče nobene, ringi veliki. Bilo je prav prijetno. Le bežen ogled sojenja Vlada Piskaya iz Slovaške je bil dovolj, da smo videli, da sodnik ne tolerira niti najmanjšega odmika psa med pregledom telesa. Riva živahna, jaz malo živčna - nič zato, bil je čas najine predstavitve. Že pri samem pregledu je sodnik pokazal navdušenje nad Rivinim izrazom in očarljivimi očmi. Končni izkupiček: Odlično 1, CAC, CACIB, BOS, Zagreb Winner '17. Lepa razstava, lep uspeh, najbolj pa sem bila ponosna na Rivino obnašanje izven in v ringu. Popolnoma neobremenjena, vesela, med čakanjem sva imeli "borbo" za igračo..

23.11.2017 RIVA IMA HD A/A

Prepričani smo, da nismo edini lastniki, ki dobivamo vprašanja v smislu "Zakaj pa slikanje kolkov?" in začuden pogled. Kot v svojem članku navaja predsednik Komisije za ugotavljanje prirojenih napak okostja pri psih, g. Zorko Bojan "je displazija dedna in se prenaša na potomce se bolezen najboljše izkoreninja z obveznim rentgenskim slikanjem sklepov in izločanjem prizadetih psov iz vzreje". Natančneje gre za "dedno pogojeno razvojno anomalijo kolčnega sklepa, pri kateri se kolčna ponvica in glavica stegnenice ne prilegata po velikosti in obliki ali pa glavica stegnenice ne leži popolnoma v kolčni ponvici in je delno izpahnjena". Ocene oziroma stopnje, ki jih kot rezultat prejmemo lastniki, imajo razpon od A do E. Prva in seveda najbolj zaželena je stopnja A, pri kateri ni opaznih nobenih znakov displazije. Zadnja je stopnja E, pri kateri gre za hudo stopnjo displazije.

Kot je znano kinološki javnosti, od 1.9.2017 v Sloveniji veljajo nova pravila za slikanje kolkov. Največja sprememba je zagotovo ta, da so za vzrejno dovoljenje priznani le rentgenski posnetki iz slovenskih klinik, ki so ravno v ta namen pridobile licenco. Vsi rentgenski posnetki so nato odčitani s strani tričlanske Komisije za ugotavljanje prirojenih napak okostja na psih. 23.11.2017 smo tako prejeli veselo novico, in sicer da so Rivini kolki bili s strani komisije ocenjeni z oceno A/A - brez znakov kolčne displazije, Norberg-Olssonov kot znaša na obeh straneh 108 stopinj. Tako kot vsak vzreditelj, smo tudi mi bili neizmerno veseli rezultata. Zahvaljujemo se kliniki Jang in njihovi vedno prijazni ekipi.

13.10.2017 VIKEND V LIPICI

Vikend v času dvodnevne razstave CACIB Lipica sva se s Teo in Rivo preživele pri naših prijateljih v Dekanih, natančneje pri družini Kofol. Vedno, ko jih obiščemo, smo navdušeni nad njihovimi ogromnimi nasadi kakijev, češenj, fig in marelic. Njihov Tan in naša Riva sta "stara" prijatelja in prav zabavno ju je bilo opazovati pri igri. V Dekane sva se odpravili že v petek popoldne, predvsem zato, da nama v soboto ni bilo potrebno hiteti, da je bila Riva spočita ter da smo imeli več časa za druženje.

V soboto smo se tako udeležili specialne klubske razstave za hovawarte, organizirane s strani Hovawart kluba Slovenije. Klub je tokrat povabil sodnico iz Avstrije, gospo Sabine Kerschner, ki je specialistka za pasmo, vzrejna sodnica, markerka in vzrediteljica naše pasme. Vsakemu psu je posvetila precej časa, jih natančno pretipala, podala dolge opise ter vsakemu lastniku pojasnila oceno in podala še kakšen nasvet. Tea je bila med samo razstavo kar zaposlena, saj je bila uradna fotografinja, fotoaparat je odložila le, ko je bil na vrsti za ocenjevanje razred mladih psičk - se pravi naša Riva. Predstavili sta se lepo, samozavestno sta odtekli dva kroga ter diagonalo, pokazali zobke in vse kar sledi pri ocenjevanju. Sodnica je Rivi podala zelo lep opis, oceno Odlično 1, PRM, JBOB ter naziv Mladinska klubska prvakinja 2017. Zanimivo je, da je bila edina črna hovawartka na razstavi, od vseh 28 prijavljenih udeležencev. Seveda pa tudi tokrat ni dan minil brez komentarjev "kako lep gladkodlaki prinašalec!". Prejeli sta tri rozete, ki barvno zelo "pašejo" k naši črnuhinji ter čudovite sponzorske nagrade. Pohvaliti moramo izvedbo dogodka, vse je potekalo po načrtu, vzdušje je bilo sproščeno in prišlo je presenetljivo veliko navijačev. Celotno poročilo razstave in galerijo najdete na klubski strani oziroma jo odprete s klikom tukaj. Utrujeni in premraženi smo se vrnili v Dekane, saj nas je v nedeljo čakala še ena razstava.

V nedeljo zjutraj smo se odpravili na daljši sprehod, nato pa se ponovno odpravili proti Lipici. Riva in Tan sta se oba zelo lepo predstavila v ringu. Tokrat je hovawarte sodil avstrijski sodnik, gospod Günther Ehrenreich. Do psov je bil zelo nežen, do nas razstavljavcev pa zelo prijazen. Riva je bila še zadnjič v predstavljena v razredu mladih in prejela oceno Odlično 1, PRM, JBOB in BOS (najlepša psička). Razstavo smo zaključili zelo hitro, saj smo bili na vrsti prvi, ob 10.00. Po klepetu s prijatelji smo se odpravili do vhoda kobilarne, kjer smo imeli krajši fotošuting z lipicanci v ozadju. Bil je uspešen vikend, saj je Riva že v soboto izpolnila pogoje za dosego naziva Mladinska prvakinja Slovenije v lepoti.

10.10.2017 TRADICIONALNI HOVAWART PIKNIK

Organizacijo letošnjega piknika sva prevzeli midve s Teo. Za našo hovi družbo sva našli prekrasen piknik prostor na Vahti (Gorjanci). Vse je potekalo po načrtih, vreme je bilo odlično, družba enkratna. V aktivnosti piknika je bil vključen pohod, ring trening pred klubsko razstavo ter za 4 hovije tudi PMP (pregled mladih psov). Ob dobri hrani, sladicah in predvsem zaradi "hovi pogovorov" smo se zadržali do poznih večernih ur. Več v poročilu na klubski spletni strani - klik tukaj, kjer je tudi galerija s slikami.

29.8.2017 CAC TRBOVLJE

Ta vikend se je v Trbovljah odvijala državna razstava psov vseh pasem in udeležili smo se je tudi mi z našo Rivo. Te razstave smo se nazadnje udeležili leta 2007, takrat še z Alesso in ostala nam je v lepem spominu. Od doma smo se odpravili malce pred deveto zjutraj in razstavišče smo našli brez problema. Pohvaliti moramo organiziranost razstave - veliki ringi, prostorno parkirišče, super označbe ob cesti in prijazno osebje. S prijatelji smo se utaborili pred ringom in spremljali dogajanje. Kljub šotorom, mrzli pijači in hladilnim blazinam za pse moramo priznati, da je bil dan vroč, zelo vroč. Hovawarti so bili na vrsti takoj za našo avtohtono pasmo, v ringu 2. Madžarski sodnik Pettko Csaba je bil do psov nežen in do nas - razstavljalcev - zelo prijazen. Riva je bila predstavljena v razredu mladih. Bila je edina črna predstavnica in tudi najmlajša od vseh predstavljenih hovijev. Sodelovala je super in za prezentacijo sva si prislužile tudi pohvale sodnika. Najina prezentacija nama je "prinesla" oceno Odlično 1, PRM, JBOB in BOB. Tek za pridobitev ocene si lahko ogledate v spodnjem posnetku. Zaradi vročine smo se odpravili domov takoj, ko je bilo to mogoče. Ustavili smo se le še ob reki, naredili nekaj fotografij in ko je imela Riva dovolj namakanja, smo se odpravili domov.

19.8.2017 CACIB INNSBRUCK

V soboto zgodaj zjutraj smo se odpravili proti Innsbrucku na dvodnevno razstavo. Vožnja tja je potekala brez zapletov, a zaradi dežja in megle ni bilo "ne duha, ne sluha" o tamkajšnjih čudovitih razgledih na gore. Samo razstavišče je bilo zelo lepo urejeno, ringi veliki, gneča ni bila pretirana. Edina slaba stvar je bilo iskanje parkirnega prostora, saj je bila parkirna hiša občutno premajhna za vse razstavljalce. Prvi dan je bilo prijavljenih 10 hovawartov, drugi dan pa 11. Riva je bila oba dni prijavljena v razred mladih, prvi dan je prejela oceno Odlično 1, najlepša mlada psička in najlepši mladi hovi. Drugi dan pa... Začelo se je odlično - Riva je brez problema pokazala zobe in stala, da jo je sodnik celo pretipal. Ko je bil čas za tek diagonale in kroga pa se je odločila, da je ocenjevanja konec in ni želela teči. Zakaj? Ne vem, splet okoliščin - morda naveličana ona, morda so jo zmotili ostanki kupčka, ki ga je pred nami v ringu naredil buldog, morda kaj tretjega... Opis pa je sledeč: 12 mesecev stara psička, dobro razvita vendar še vedno v razvoju, glava pravilnih linij in pasmi primerna, za njeno starost odličen in močan hrbet, prsni koš primeren starosti, srednje močne noge z odličnimi koti, dlaka srednje - poletne - dolžine in lepo negovana... nažalost tek ne more biti ocenjen .

15.8.2017 MORJE

Počitnice smo tokrat preživeli na otoku Molat. Punci sta uživali v večkratnem vsakodnevnem plavanju in dolgih jutranjih ter večernih sprehodih. Presenečeni smo bili, koliko psov je bilo na otoku - očitno je, da vse več družin svoje pse vzame s seboj na dopust. Medtem ko je Avera večino dneva prespala, je Riva skrbno nadzorovala okolico in spremljala dogajanje. Srečali smo tudi hovija, samčka iz Nemčije z imenom Milton. Obe sta bili navdušeni nad njegovo družbo, sploh Riva, ki ga je nenehno vabila na igro. Dopust je minil (pre)hitro.

8.7.2017 CAC ROGLA

En teden po razstavi na Bledu smo se z Rivo udeležili čudovito organizirane razstave CAC Rogla. Samo prizorišče razstave se nahaja na čudoviti lokaciji, prostora je bilo več kot dovolj, ringi solidno veliki, vreme odlično - le kaj bi si lahko še želeli. Z Rivo sva nastopili v razredu mladih, kjer je s strani sodnika Borisa Baiča (SLO) prejela odlično oceno, vendar je bila zaradi "pomanjkanja dlake" uvrščena na drugo mesto. Je le poletje in posledično dlaka leti proč v šopih. Mimo narave pač ne moremo. Prejela je čudovit opis in dan smo preživeli v super družbi.

30.6.2017 CACIB BLED

Prejšnji vikend smo preživeli v odlični družbi družine Ravnik - Apartmaji (B&B) Pr' Bevc. Uživali smo ob dobri hrani, dolgih klepetih, skupnih sprehodih, pravzaprav lahko rečemo, da smo se počutili "kot doma". Rivino navdušenje nad Blujem je bilo nepopisno in ni minilo vse do našega odhoda, medtem ko se Avera ni pustila preveč motiti. Z Rivo smo se udeležili tudi CACIB Bled razstave, kjer je bila s strani italianskega sodnika, g. Pietro Marina, ocenjena z Odlično 1, PRM in JBOB. Zaradi slabe vremenske napovedi so bili vsi ringi v šotoru, kar se je močno poznalo na velikosti samih ringov. Ravno takrat, ko so bili na vrsti hovawarti, je začelo tako močno deževati, da sva z Rivo do ringa prispeli premočeni. A nič hudega - tega sva vajeni, saj naju je na sprehodu že večkrat ujel dež. Po končanem ocenjevanju smo še naprej vedrili pod šotorom in počakali na pravi trenutek za odhod domov. Pred odhodom smo naredili še nekaj fotografij za spomin - v vmesnem času se je vsaj dlaka že malo posušila.

V soboto smo se odpravili do Save Bohinjke, kjer so vsi trije psi veselo "čofotali" po kristalno čisti vodi. Par dni pred odhodom je prišel težko pričakovani paket iz Finske. Z Rivo sva namreč v nagradni igri Hurtte zadeli rešilni jopič (med več kot tisoč sodelujočimi so izbrali deset srečnežev) in seveda ga je bilo potrebno preizkusiti. Mala namreč še ne plava dobro, reka pa ima na določenih delih kar močan tok, tako da nam je jopič prišel kar prav. Vikend je (pre)hitro minil, a imeli smo se odlično!

11.6.2017 CACIB KLAGENFURT

Na dan, ko bi naša Alessa dopolnila 11 let, smo se z Rivo odpravili na razstavo v Klagenfurt. Do samega razstavišča smo potrebovali dobro uro in pol, na srečo brez kakršne koli gneče na cesti. Halo 2 in ring 7 smo našli brez problema, saj je bilo vse odlično označeno, ob prihodu pa smo bili tudi prijetno presenečeni nad prostornostjo ringa in prostora okoli njega. Hovawarti so bli na vrsti ob predvidenem času, takoj za kopico nemških dog. Čakanje je v dobri družbi prijateljev in Alessine vzrediteljice minilo zelo hitro. Riva je nastopila v razredu mladih in bila s strani gospoda Hansa Bierwolfa ocenjena z Odlično 1, PRM in nazivom Alpenjugendsiegerin. Naša mladinka je ponovno dokazala kako prijazna je do vseh psov, še bolj pa do ljudi (sploh, če imajo kaj dobrega za pojest :D ).

5.6.2017 CACIB UMAG

Soboto smo preživeli ob morju, natančneje na razstavi CACIB Umag. Od doma smo se odpravili že kar zgodaj, saj nismo bili prepričani v pretočnost prometa - na meji gneča in zastoji ter dela na primorski avtocesti. Odločitev o zgodnjem odhodu se je izkazala za pravilno, saj smo na razstavo prišli ob času predstavljanja sodnikov. Na tej razstavi smo bili prvič in že ob samem prihodu smo bili navdušeni nad lokacijo - tik ob obali, v gozdičku z dovolj sence in prostora okoli ringov.

Hovawarte je sodil zelo prijazen in do psov nežen hrvaški sodnik, gospod Siniša Cujan v ringu 3. Z Rivo sva bili na vrsti kar hitro, saj so bile pred njo na vrsti le tri pasme. Kljub močni vročini se je v ringu predstavila lepo. V razredu mladih je bila ocenjena z Odlično 1, PRM, JBOB in BOB. S tem, tretjim prejetim PRMjem na Hrvaškem je Riva zaključila Hrvaško mladinsko prvaštvo v lepoti. Za nagrado je sledilo plavanje, sladkanje s sladoledom in pico.

23.5.2017 CAC SAMOBOR IN CAC VELIKA GORICA

Pa je prišel tudi ta težko pričakovani vikend, ko sta naši dekleti Riva in Tea skupaj prvič korajžno zakorakali v ring po tisto, čisto "tapravo" oceno. Riva je par dni pred tem dopolnila 9 mesecev in od te starosti naprej na razstavah nastopa v razredu Mladih psov. Nič več zelo perspektivnih ocen, od sedaj naprej, pa do 18 meseca, so le ocene, ki štejejo za Mladinsko prvaštvo. Za cel vikend je bilo napovedano slabo vreme s plohami in vetrom, a na naše veliko veselje je vreme zdržalo in se je poleg vetra pokazalo celo sonce.

CAC Samobor je Hrvaška državna razstava, organizirana v stari vojašnici. Okolica zelo lepo urejena, sence ogromno, prostora za parkiranje in "kampiranje" blizu ringov tudi. Prijetna sodniška zasedba in organizator so poskrbeli za zares lep dan. Riva je sproščeno odtekla svoj krog, se brez težav sodniku pustila pretipati in pokazati zobke. Sodil je priznani mednarodni sodnik Refet Hadžič (BIH), ki je Rivo oceni z oceno Odlično 1, PRM, J.BOB in BOB ter podal zelo lep opis psičke.

CAC Velika Gorica je enako kot Samobor organizirana na prelepi lokaciji - tokrat smo bili na lokaciji Lovskega društva Srna. Veliko sence, veliko prostora, enaka sodniška zasedba kot prejšnji dan, le po FCI grupah drugače razdeljena. Tokrat sta Riva in Tea nastopili v ringu 3, pri sodniku Torsten Lemmer (D). Odtekli sta krog, opravili pregled zob in pregled telesa, ki je za našo mladinko že "mala malca". Ocena Odlično 1, PRM, J.BOB, BOB, naziv Junior Turopolje Winner ter zares lep in spodbuden opis je bil ponovni izkupiček dneva. Kljub močnemu vetru je organizator poskrbel za sproščen in prijeten dan. Uspešen vikend je tako za nami.

2.5.2017 PRVOMAJSKI PRAZNIKI

Prvomajske praznike smo preživeli na morju. To je bil za Rivo prvi morski oddih, medtem ko je Avera že prava "morska deklica". Vreme nam je bilo lepo naklonjeno, tako da smo se odpravili tudi na izlet v Nin. Samo mesto Nin smo obiskali že lani, vendar smo zaradi gneče izpustili ogled plaže. Gre za zelo znano laguno oziroma mivkasto plažo, ki je v poletnem času zasedena do zadnjega kotička. Nam je v tem predsezonskem času družbo delal le en majhen kužek, ki je tako kot naši punci, prišel s svojo družino na plažo "potrošit" energijo. Čeprav smo imeli mivko dobesedno povsod, je bilo neprecenjivo gledati navdušenje Avere in Rive. Mislimo, da o navdušenju vse povedo spodnje fotografije...

Naslednji dan smo se odpravili še v Zadar, na ogled znamenite Sfinge, ki velja za največjo v tem delu Evrope. Poleg tega ima še eno posebnost - ker je bila zgrajena v spomin ljubljeni ženi, naj bi po legendi Sfinga izpolnjevala ljubezenske želje. Sfinga se nahaja poleg čudovite vile, tik ob morski obali. Dejanska velikost Sfinge se vidi na tretji fotki (Riva stoji na njej in se jo komaj opazi).

15.4.2017 SPECIALNA RAZSTAVA ZA HOVAWARTE

V okviru mednarodne razstave CACIB Maribor, je 15.4. potekala Specialna razstava za hovawarte, ki jo je organiziral naš Hovawart klub Slovenije. Sodil je g.Štefan Šinko, ki je ob enem tudi predsednik vzrejne komisije za hovawarte. Kljub ne ravno najboljši vremenski napovedi, smo se optimistično odpravili proti Mariboru - dež nas je spremljal dober del poti, a samo presenečenje smo doživeli malo pred Mariborom. Sonce se je prav lepo pokazalo in specialna razstava se je v celoti odvijala v lepem sončnem vremenu. Z Rivo sva nastopili v razredu najmlajših, kjer sva pridobili oceno Zelo perspektivno 1, Best puppy, zelo lep opis ter zelo spodbudne besede g.Šinka. Dan smo preživeli v super družbi - no, kaj drugega v hovi družbi sploh ni za pričakovati.

3.4.2017 RIVA JE OPRAVILA PREGLED MLADIH PSOV (PMP)

Hovawart klub Slovenije je 1.4. v Domžalah organiziral interno prireditev Pregled mladih psov (PMP). Vsebina pregleda je enaka, kakor na avtrijskem NZBju. Riva z nobeno od vaj ni imela težav. Z markerjem (= tujo osebo) se je zelo lepo igrala, prav nič ni bila zadržana, igračo pa je po vsaki "zmagi" ponosno prinesla nazaj do mene. Tudi plastenke ji niso predstavljale ovire, da po igračo ne bi šla. Naslednja vaja je bila skupina - za Rivo le nova priložnost, da prevoha žepe oseb, ki so naju obkrožile, če se v njih slučajno skriva kaj okusnega. Za tem, so jo pridržali izven skupine, medtem, ko sem jaz bila v sredini, obkrožena z istimi osebami, kot prej. Hitro je pritekla k meni v skupino, skočila name in se želela malce "pocrkljati".

Prav všeč mi je bilo, kako sproščeno je vse skupaj dojemala in bila, tako kot vedno, navihano razigrana. Sledil je padec verige na pladenj - Riva je ob nepričakovanem ropotu primerno reagirala in takoj od blizu pogledala, kaj se dogaja. Firbec, kakršen je, mora seveda vse videti in povohati od blizu. Zadnja naloga oziroma situacija je bila "čudna" lutka na stolu. Rivi se ni zdela nič kaj preveč čudna, veselo je mahala z repom, ko sva se lutki približali. Za konec je sledila še igra z menoj, komentar sodnika ter podelitev diplome. Popoldne smo preživeli v super družbi, tokrat se za fotografije zahvaljujemo Evi Oven. Več fotografij si lahko pogledate v galeriji.

30.3.2017 V ŠOLI

Z Rivo pridno hodimo v šolo, kjer vadimo po programu za izpit A. Vaje hitro osvaja, kakšno vajo ponovimo večkrat, a večjih težav nimamo. Znanje pridno utrjujemo tudi doma, čas v šoli pa občasno izkoristimo tudi za razstavni trening. V spodnjem posnetku si lahko pogledate, kaj smo v torek delali v šoli.

16.3.2017 UTRINKI S SPREHODA

Tako kot vsak mesec, smo tudi tokrat imeli "foto sprehod". Riva raste, dobiva vse več dlake, med igro z Avero, ki je prava hovi igra (=beri, nič kaj preveč nežna) je vse bolj spretna in okretna. Končno so dnevi dovolj topli da je sezona "namakanja" v potoku odprta. Na dovolj globokih predelih potoka Avera veselo skače v vodo in "rešuje" žogico. Skupaj pa z navdušenjem tekata po potoku sem ter tja in poskrbita, da se med vsakim sprehodom dobro nasmejimo.

13.3.2017 FOTOGRAFIJE: ARTOS

Bili smo na obisku pri Artosu, ki se nas je zelo razveselil. Še vedno rad zleze v naročje, se "crklja", kljub svoji velikosti pa je zelo nežen in odlična družba malim otročkom v njihovi družini. .

29.2.2017 CACIB CELJE, 18.2.2017

Z Rivo smo se udeležili prve razstave, in sicer razstave CACIB Celje, ki je potekala 18.2.2017 na Celjskem sejmišču. Sodnici Bojani Razpotnik (SLO) sva se predstavili v razredu najmlajših, prejeli sva zelo lep opis in oceno Zelo perspektivna 1, Best puppy.

13.2.2017 DM TEST

Danes smo prejeli rezultate DM testiranja naše Rive. Degenerativna mielopatija (DM) je degenerativna bolezen hrbtenjače, ki lahko napreduje zelo hitro. V začetku pri psu opazimo šibkost v zadnjih nogah, sčasoma pa vodi do paraplegije. Rezultat testa je DM N/N, kar pomeni, da ima dve kopiji normalnega alela, je zdrava in brez simptomov.

13.2.2017 NOVE FOTOGRAFIJE

Riva je dopolnila 6 mesecev in je že prava mlada hovi dama. Sončen dan smo izkoristili za fotografiranje obeh punc.

29.1.2017 FOTOGRAFIJE: ALLEGRA IN ALEXA

Prejeli smo nove fotografije Allegre in Alexe, ki skupaj uživata v varstvu pri Nini Bešter - pasji hotel Pasji dom. Nina, najlepša hvala za posredovane fotografije, se vidi, da uživata pri tebi!


NOVICE 2018

NOVICE 2017

NOVICE 2016

NOVICE 2015 - 2009Copyrights © Psarna ex Horto Albo. Vse pravice pridržane.