• slider
  • home_slider2
  • home_slider3
  • home_slider2

26.12.2020 "A" LEGLO

10. rojstni dan, so letos praznovali naši psi iz A legla. Allegra, Alexa, Amber, Altea, Alysa, Ares, Aston, Artos in Alpha (ki je žal odšla na drugo stran mavrice a za vedno bo ostala v naših srcih). Vsakodnevno vsi razveseljujejo svoje lastike, še vedno v dobri formi, nagajivi in razigrani. Naj tako ostane še dolgo. Hvala vsem našim A-jevcem, da tako lepo skrbite za njih, nam pošiljate slike in še vedno redno javljate, kako so vaši/naši psi.

Allegra (1), Altea (2), Ares (3,4), Artos (5)

Artos (6,7,8), Alexa (9), Amber (10)

30.10.2020 "R" LEGLO NOVIČKE

Naše "R" leglo bo kmalu staro 2 leti. Objavljamo najnovejše fotografije in video posnetke. Najlepša hvala vsem lastnikom!

Reiwa

Rina

Rio + video; Rio na snegu v Andorri

Rocco

Rufus + video; Aron & Bobi

Raya; na obisku pri očetu Bluju

Rea

Roy

Rubia

Rubin

Rubik

30.10.2020 NICOLA & REIWA

Nicola in Reiwa sta se 5.9. v Opatověm v Svitav udeležili zelo zanimivega in posebnega tekmovanja, HARD DOG RACE, z dobrodelnim namenom. Skupaj s petimi prijatelji & njihovimi hovawarti se je 6 članska ekipa, katere članici sta bili, uvrstila na 9/23 mesto!

30.8.2020 VIKEND NA BLEDU

Zaradi korone so bile v Sloveniji vse razstave v prvi polovici leta odpovedane, zato je bil podaljšan razstavni vikend kot naročen, da poskušamo izpolniti, kar smo si za letos okoli razstav zadali. Z Nayo in Reo smo se tako udeležili tridnevne razstave v Lescah. Razstavišče lepo urejeno na letališču v Lescah. Ringi dovolj veliki ter stroga pravila razkuževanja rok in nošenja mask. Nobenih obiskovalcev, zato gneče na razstavišču ni bilo. Vse tri dni sta bili naši dekleti uspešni. Naya je postala Veleprvak Slovenije v lepoti in Rea Razstavni prvak Slovenije. Na razstavi se je krasno predstavil tudi Rocco.

Končni izkupiček:
Petek, CAC Lesce, 4.9.2020, sodnica: Sabina Strniša
Naya, razred prvaki: Odlično 1, CAC, BOB
Rea, razred vmesni: Odlično 1, CAC
Sobota, CACIB Bled I, 5.9.2020, sodnica: Bojana Razpotnik
Naya, razred prvaki: Odlično 1, CAC, CACIB, BOB
Rea, razred vmesni: Odlično 1, CAC, rCACIB
Rocco, razred vmesni: Odlično 1, CAC, rCACIB
Nedelja, CACIB Bled II, 6.9.2020, sodnica: Alenka Černe Sedej
Naya, razred prvaki: Odlično 1, CAC, CACIB, BOB
Rea, razred vmesni: Odlično 1, CAC, rCACIB

Za fotke Rocca se zahvaljujemo Asji Ambrožič.

30.8.2020 CACIB SZILVASVARAD

Uspešen Nayin razstavni vikend in osvojena dva prvaštva - Tri dnevna CACIB razstava se je odvijala v mestu Szilvasvardu na Madžarskem. Razstavišče lepo urejeno, za pse in razstavljavce ogromni šotori za senco, ringi dovolj veliki. Sama razstava je potekala tekoče, brez zamud. Naya prijavljena v razred prvakov, se je trem Madžarskim sodnikom pokazala v vsem svojem sijaju. Z osvojenimi titulami je Naya postala Mednarodni prvak v lepoti - International Show Champion C.I.E. in Madžarski razstavni prvak - Hungarian Show Champion . Pogledate si lahko tudi video četrtkovega finalnega izbora za najlepšega predstavnika pasme (BOB - Best of Breed) - klik

Končni izkupiček:
Četrtek, Szilvasvard I, 20.8.2020, razred prvaki: Odlično 1, CAC, CACIB, BOB
Petek, Szilvasvard II, 21.8.2020, razred prvaki: Odlično 1, CAC, CACIB, CQ
Sobota, Szilvasvard III, 22.8.2020, razred prvaki: Odlično 1, CAC, CACIB, BOB

30.8.2020 ODDIH NA MORJU

Pa smo ga dočakali, dopust namreč. Po vseh letošnjih kolobocijah okoli Korona virusa, skoraj do zadnjega dne nismo bili sigurni, ali dopust na Hrvaški obali bo ali ne izvedljiv. Naša standard ekipa je tako končno prispela v okolico Zadra. Hiša 20m od morja, lastna plaža, dobra družba in 3 psi, kaj bi si želel lepšega. Že doma sva s Teo naredili plan, kaj vse si bomo ogledali v okolici našega bivanja. Nekaj dni močne burje je bilo kot nalašč za izlete. Najprej smo se odpravili do kanjona reke Zrmanje in Kudinega mostu. Več o tem skritem biseru si lahko preberete tukaj: klik

Za Rivin 4. rojstni dan smo se odpravili v Nin, na vsem dobro poznano mivka plažo, kjer so naša pasja dekleta neizmerno uživala. Norenju, lovljenju, plavanju valjanju in kopanju lukenj ni bilo videti konca.

30.8.2020 BOHINJ

Objavljamo nekaj utrinkov iz izleta po Bohinju in okolici. Pridružila sta se nam še Alenka & Blue in skupaj smo preživeli zares lep dan.

25.6.2020 VZREJNI PREGLED IN OBISK RAYE

Hovawart klub Slovenije je v nedeljo, 21.6.2020 organiziral vzrejni pregled, katerega smo se udeležili tudi mi z Nayo in Reo. Obe sta namreč že pred časom izpolnili vse zahtevane pogoje, prav tako pa smo opravili tudi neobvezne zdravstvene teste. Tokrat sta vzrejni pregled sodila B. Razpotnik in M. Zidar. S ponosom lahko napišemo, da je naša psarna bogatejša za dve novi vzrejni psički, ter da na jesen/zimo planiramo dve legli (Naya & Riva). Rezervacije za mladičke že sprejemamo.

Prva se je sodniškim očem predstavila Naya - Enormous Surprise Surprise, sedaj stara 2 leti in 2 meseca. Pri vseh vajah/situacijah je pokazala odličen odziv. Ves čas je bila zelo sproščena, temperametna in igriva, kar sta pohvalila tudi sodnika. Telesni pregled je le potrdil odlično skladnost s standardom pasme. Več fotografij si lahko pogledate v galeriji TUKAJ.

Kot tretja, zadnja na vrsti, se je pokazala naša Rea - Rea ex Horto Albo. Uspešno opravljen vzrejni pregled je le še eden izmed ciljev, katere si je zadal njen lastnik Jan. Res krasen duo. Zavedamo se, da pri 18 mesecih starosti Rea še ni dokončno telesno razvita, pred vzrejnim pregledom pa je žal izgubila tudi vso dlako, pa vendar je vzrejni pregled opravila zelo vzorno. Pohvaljen je bil tudi njen odličen značaj, na kar ekstra ponosni. Več fotografij si lahko pogledate v galeriji TUKAJ.

Ob tem dogodku smo imeli veselje videti tudi Rivino hči oziroma Reino sestro - Rayo - Raya ex Horto Albo. Veseli smo, v kakšno krasno predstavnico pasme se razvija.

26.5.2020 REA

Z Reo smo opravili slikanje kolkov in komolcev, rezultati ne bi mogli biti boljši. Ocena HD A/A in ED 0/0 oziroma zdravi sklepi brez znakov displazije ali sprememb.

22.5.2020 NOVI UTRINKI

Objavljamo nekaj novih posnetkov Rive in Naje...

27.2.2020 CACIB CELJE & CACIB CELJE WINTER WINNER

22. in 23. februarja smo se z Nayo udeležili celjske mednarodne razstave psov vseh pasem. Bil je več kot uspešen vikend, saj je Naya tako v soboto, kot tudi v nedejo bila najlepši predstavnik pasme. V nedeljo je bilo veselje ob uspehu še večje, saj je bila Naya v razredu prvakov najmlajša.

Končni izkupiček:
Sobota, 22.2.2020, razred prvaki: Odlično 1, CAC, CACIB, BOB
Nedelja, 23.2.2020, razred prvaki: Odlično 1/3, CAC, CACIB, BOB, Winter Winner '20

27.2.2020 NOVE FOTOGRAFIJE "R" LEGLA

Naše "R" leglo bo kmalu dopolnilo 15. mesecev. Prav vsi iz legla se lepo razvijajo in karakterno so zares izjemni.

Naše črnorjave dame pridno skrbijo, da lastnikom ni dolgčas. Rea in Raya...

...Rubin trenutno uživa v Angliji, velikokrat pa se z lastnikoma in prijatelji poda na turno smučanje po Francoskih Alpah.

Reiwa pridno nadaljuje s šolanjem, uživa na aktivnih sprehodih, predvsem pa v družbi Amara.

Rubia in Rina, naši črni dami....

... in še naši samci iz "R" legla:

Rio trenutno že tretji mesec uživa v Avstriji, saj sta lastnika prava smučarska navdušenca. Medtem, ko lastnika smučata, Rio uživa v varstvu - video 1, video 2 - in skupaj z lastnikoma na dolgih sprehodih - video 3.

... Rocco uživa v lepotah Gorenjske in trenutno tudi na pravkar zapadlem snegu..

... Rufus uživa na sprehodih po mestu; medtem ko Olivia skrbi, da je Rubikova dlaka brezhibno urejena.

... Rhodos in Rubia sta se pred nekaj mesecih ponovno srečala; za konec pa še naš edini črnorjavi samec iz legla - Roy. Prav vsi so posebni, in kar je najpomembnejše - za svoje lastnike najlepši.

18.2.2020 ROCCO

Rocco in Marta sta opravila vse stopnje tečajev v šoli Alfakan in za češnjo na vrhu torte sta končni izpit, Alfakan vzgojen pes, opravila s 98 točkami. Bravo, iskene čestitke!

15.2.2020 REIWA

Prejeli smo več kot odlično novico. Nicola in Reiwa sta kot prvi iz "R" legla opravili slikanje sklepov in uradna ocena se glasi; HD A/A, ED 0/0, OCD free - ali drugače, bolje ne gre. Reiwa je bila pregledana tudi za spondilozo, rezultat tega pregleda hrbtenice je negativen. Iskrene čestitke njeni lastnici.

19.1.2020 CACIB SLOVENIA WINNER

Z Nayo smo se udeležili razstave CACIB Slovenia Winner v Celju, kjer je Naya prejela oceno odlično 1, CAC, CACIB in Slovenia Winner 2020 naziv.


NOVICE 2021

NOVICE 2020

NOVICE 2019

NOVICE 2018

NOVICE 2017

NOVICE 2016

NOVICE 2015 - 2009Copyrights © Psarna ex Horto Albo. Vse pravice pridržane.