• slider
  • home_slider2
  • home_slider3
  • home_slider2

Alessa vom Trakehnergestuet


PODATKI

STARŠI: Europa vom Garten der Freiheit × Bellfast von der Haselhoehe
POLEŽENA: 11.06.2006 - 5.10.2016
VZREDITELJICA: Monika Kushey (Avstrija)
ŠTEVILKA RODOVNIKA: ÖHZB HO 001935, SLRHw 000148
PLEČNA VIŠINA: 64 cm
TEŽA: 33 kg
ZDRAVJE: Prosta vseh dednih očesnih bolezni, pregledana ščitnica b.p. (2011)
OCENA KOLKOV: HD-A, brez znakov displazije
VZREJNI PREGLED: Slovenski vzrejni pregled in avstrijski vzrejni pregled (NZB, JB, ZTP)
ŠOLANJE: Izpit A, B-Bh, BGH1
RAZSTAVNI USPEHI: Odlično 1, CAC, CACIB, BOB; Slovenska mladinska prvakinja (J. Ch. Slo), Hrvaška prvakinja (Ch. Hr), Central - Eastern European Winner 2008 (C.E.E Winner), Klubska prvakinja 2009, Zagreb Winner 2008, Winter Winner 2009 - seznam vseh razstav
TEKMOVANJA POSLUŠNOSTI: Amstetten 2009 (Avstrija): 95 točk, 1.mesto
LEGLA: Leglo "A", 2010: 3 samčki in 6 samičk

O ALESSI

Alessa se nam je pridružila leta 2006. Pripeljali smo jo iz Avstrije, iz psarne vom Trakehnergestuet. Prvič smo jo videli, ko še ni bila stara en teden - bila je ljubezen na prvi pogled. Alessa je tipična predstavnica svoje pasme, karakterno trdna in zelo samostojna psica. Obožuje dolge sprehode, rada plava in nori z otroci. Je zelo dominantna zato pasje igre nima pretirano rada. Srečevanje z drugimi psi ni nikoli problem, z ukazom 'pusti' gre mimo njih kakor da jih ni. Rada ima druge živali, mačke, koze, tudi kokoši je ne mikajo, vrane na travnikih in njivah pa jo spodbudijo k hitri akciji.

Doma je pravi hovi, miren družinski član, ki v trenutku postane čuvaj, ko se nad vrati oglasi zvonec. Tujca nalaja ga prevoha in se nato odmakne. Domačim, prijateljem in znancem, pa z velikim veseljem nese pokazat svoje igrače, jim z godrnjanjem opiše dnevne dogodke in se prav veselo dobrika. V šoli se je izkazala kot pridna in zelo dojemljiva učenka, večino vaj je osvojila zelo hitro in brez večjega napora. Besedi 'stoj' in 'nazaj' pa sta zlata vredni, saj do sedaj pri Alessi še nista zatajili. Prav veseli smo, da smo z Alesso dobili družinskega člana, ki mu lahko zaupamo, člana ki upošteva naša, človeška pravila, ki ne uničuje naših stvari, ki ga vedno in povsod, z veseljem in brez kakršnih koli zadržkov lahko vzamemo s seboj.

Ko je Alessa prišla v naš dom, z njo sprva nismo imeli namena hoditi na razstave, opravljati vzrejni pregled.. a kasneje nam je "hovi svet" postavl všeč in redno smo se začeli udeleževati različnih dogodkov, razstav itd. Z opravljenim vzrejnim pregledom se je pojavila tudi želja po mladičkih, zato smo leta 2008 registrirali psarno, Alessa pa je leta 2010 skotila svoje prvo (in edino) leglo. Oktobra 2016 se je njeno zdravstveno stanje nenadoma tako močno poslabšalo, da smo se, klub izredni veterinarski oskrbi, od nje morali (prezgodaj) posloviti.

Copyrights © Psarna ex Horto Albo. Vse pravice pridržane.