• slider
  • home_slider2
  • home_slider3
  • home_slider2

Avera vom Ilsesee


PODATKI

STARŠI: Danja vom Haselrieder Wald × Byte Wächter der Zukunft
RODOVNIK:
POLEŽENA: 14.6.2012 - 31.5.2018
VZREDITELJA: Lothar in Erika Grawunder (psarna Ilsesee, Nemčija)
ŠTEVILKA RODOVNIKA: VDH-HO 35934-12, SLRHw 000264
PLEČNA VIŠINA: 66 cm
TEŽA: 34 kg
ZDRAVJE: Hipotiroidizem, manjkajoča dva P3 zoba
OCENA KOLKOV: HD B
VZREJNI PREGLED: Ni primerna za vzrejo
ŠOLANJE: Izpit A (95/100), B-Bh (97/100), NZB
RAZSTAVNI USPEHI: Zelo perspektivno 1, Best puppy, Puppy BIS 3

O AVERI

Avera je tipičen predstavnik svoje pasme. Samozavestna in razigrana psička, ki nas vsakodnevno preseneča s svojo iznajdljivostjo in nežnostjo. Prijazna je do vseh kužkov, naj so majhni ali veliki, do vseh drugih živali in do vseh ljudi. Vesela je vseh obiskov, se rada pocrklja in hitro prinese igračko za igro.

V šoli je zelo dojemljiva in hitra učenka, vaje obvlada brez težav. Obiskujeva pasjo šolo v kinološkem društvu K-9, opravili sva izpit poslušnosti A in BBH. Za njo je najboljša nagrada za opravljene vaje žogica, katero tudi na sprehodu z veseljem prinaša nazaj in jo lovi. Z njo smo opravili tudi NZB, kjer so njen karakter opisali s samo pozitivnimi besedami.

V starosti 7 mesecev se je izkazalo, da v Averini zgornji čeljusti obojestransko nista zrasla 2 P3 stalna zobka, zato smo na kliniki Jang stanje njenih zob preverili z rendgenom. Slika je pokazala, da manjkajo tudi zasnove za stalne zobe in takrat smo že vedeli, da psička žal ne bo primerna za razstave in nadaljno vzrejo v naši psarni. Ko je bila stara 18 mesecev smo na Veterinarski fakulteti v Ljubljani opravili slikanje kolkov, ocena je desno in levo B/B. Kasneje je bilo s testom potrjeno tudi nezadostno delovanje ščitnice. Kljub temu je odlična družinska spremljevalka, izredno nežna psička in super družba Rivi.

31.5.2018 smo se žal morali, mnogo prezgodaj, posloviti od naša Avere. Bila je neverjetna psička, polna nežnosti in ljubezni, zvesta družinska članica in najboljši možen vzgled vsem ostalim psom. V komaj petem letu starosti, ji je bila postavljena diagnoza kongestivno srčno popuščanje in kljub velikemu trud naših veterinarjev ter kljub vsem zdravilom, ki jih je vsakodnevno morala pojesti, njeno srce enostavno ni zmoglo več.

Copyrights © Psarna ex Horto Albo. Vse pravice pridržane.